Boka en trädgårdskonsultation under 2019 och få 10% rabatt vid ett köptillfälle på Löddeköpinge Plantskola!

TJÄNSTER

TRÄDGÅRDSKONSULTATIONMED SKISS
Önskar ni själv utföra era trädgårdsprojekt men behöver få lite inspiration, råd, samt tips och idéer på plats, är trädgårdskonsultation något för er. 

Ibland kan det räcka med att få lite professionell hjälp på vägen för att komma igång och göra verklighet av sina trädgårdstankar.
En trädgårdskonsultation kan många gånger hjälpa er att tydliggöra era egna ideér och tankar och sätta fokus på funktion, estetik, form och känsla.

Under en konsultation går vi igenom er trädgård (ca 2h). Jag lyssnar på era ev problem, önskemål och synpunkter och vad ni vill vi ska fokusera på under konsultationen. 
Jag tar in platsen förutsättningar och vi bollar ideér och lösningar på plats.
Ni får konkreta muntliga förslag och om så önskas, en övergripande plan- skiss (ej skalenlig ritning) på ett mindre specifikt område som innefattar övergripande former, växtstrukturer och hårdgjorda ytor.
Detta ger er en bra överblick på hur ni själva kan skapa och gå vidare i er trädgård. En konsultation kan också handla om vilka växter som kan kombineras, vilka växter som trivs var, vilka former och strukturer man kan jobba med, hur ni kan disponera ytorna i trädgården och ev vilka material som passar in etc.

Allt vi har pratat om och gått igenom under konsultationen, sammanställs och ni får ett utförligt skriftligt dokument + ev en planskiss (ej skalenlig ritning),  som bearbetats (ca 3-4h) och skickas till er efter konsultationen. Dokumentet är en bra hjälp för er att gå tillbaka till när ni sen ska gå vidare och anlägga er trädgård.
Här väljer ni om ni känner er nöjda eller vill gå vidare för att få en skalenlig mer genomarbetad trädgårdsritning på er planerade trädgård.
Är det så att ni väljer att gå vidare och vill ha en skalenlig trädgårdsritning med tillhörande material- och växtlista, dras summan av för konsultationen, förutsatt att det är under samma år.

Detta ingår:
2h konsultation i er trädgård
ca 3-4h skriftlig utförlig dokumentation + lättare skisser (ej skalenligt)
Rabatterbjudande: 10% rabatt på ett köp på Löddeköpinge Plantskola

Pris: 4500:- inkl moms för totalt ca 5-6h. 
Körersättning tillkommer, 50:-/mil.
Gratis körersättning inom Kävlinge Kommun.
Restid över 1h tur/retur debiteras med 500:-/h


TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING
Rådgivning hemma i din trädgård.
Bestäm fokus för rådgivningen.
Vi diskuterara olika idéer och lösningar på plats. Det kan vara allt från vilka former och strukturer som passar i Er trädgård. Vidare vilka växter och material som ni kan jobba med. Om ni har något i trädgården som behöver en uppgradering eller ett nytt projekt på gång. 
Allt sker muntligt på plats och ni skriver själv ner stödanteckningar under tiden och bokar antal timmar.

Pris: 995:-/h inkl moms.
Körersättning tillkommer, 50:-/mil.
Gratis körersättning inom Kävlinge Kommun.
Restid över 1h tur/retur debiteras med 500:-/h


TRÄDGÅRDSRITNING / LILLA PAKETET
Vi börjar med en träff i er trädgård för att lyssna till era behov och önskemål, samt uppleva och ta in platsens förutsättningar.
Vi träffas 1-2ggr under arbetets gång.


Därefter arbetar jag fram ett trädgårdsdesignförslag, i form av en illustrationsritning som tydligt visar övergripande former, växtkaraktärer samt material.
Detta ingår:
Skalenlig Illustrationsplan.
Skalenlig materialplan.
Enkel växtförteckning som anger latinska och svenska namn samt antal och storlek.
Materialförteckning.
Bilder på karaktärsväxter samt inspirationsbilder.


Ritningen görs i lämplig skala på A3 format som överlämnas och presenteras vid ett andra möte.

Offert lämnas.

TRÄDGÅRDSRITNING / STORA PAKETET
Vi börjar med en träff i er trädgård för att lyssna till era behov och önskemål, samt uppleva och ta in platsens förutsättningar
Vi träffas 2-3ggr under arbetets gång.

Därefter arbetar jag fram ett väldokumenterat formgivningsförslag med illustrationsplan och en detaljerad planteringsplan (anger exakt var varje växt ska stå samt antal), materialplan (anger alla hårdgjorda ytor och dess placering), växt- och materialförteckning. Ev skisser och inspirationsbilder på formgivningen.
Stora paketet är det kompletta underlaget för anläggning och lämpligt då en anläggningsfirma ska utföra arbetet
.

Detta ingår:
Skalenlig Illustrationsplan.
Skalenlig planteringsplan.
Skalenlig materialplan.
Enkel växtförteckning som anger latinska och svenska namn samt antal och storlek.
Materialförteckning.
Bilder på karaktärsväxter och material, 
Inspirationsbilder och skisser.

Presentationen av förslaget framförs muntligen vid ett möte.
Ritning görs i lämplig skala på A3 format som överlämnas vid presentationen.

Offert lämnas.


TILLÄGGSTJÄNSTER
Utförlig växtlista
Jag skapar en mer detaljerad växtlista efter era behov, där jag förutom att ange växternas vetenskapliga och svenska namn, kvalitet avseende storlek, planteringsavstånd, också tar upp växternas blomning, storlek och  skötselkrav.

Växtlistan är ett bra komplement som tydliggör vilket växtmaterial jag rekommenderar, hur de ska skötas och kan användas som underlag vid inköp eller beställning av växter.

Planteringsplan
En planteringsplan berättar detaljerad placering av växter och andra för utformningen väsentliga material. Planen är ritad i skala, lämplig för storleken på den aktuella ytan. En planteringsplan är lämplig att ta fram både då anläggningstjänst köps in och som en tydlig hjälp då ni väljer att utföra anläggning och plantering själv. Planteringsplan ingår i Stora paketet, men finns också som en tilläggstjänst.


Uppmätning av tomt
Har ni ingen aktuell tomtritning att tillgå eller har svårt att mäta upp er tomt, kan ni få hjälp med att göra detta. Det är viktigt att rita in fasta byggnader/element och befintligt växtmaterial som ni vill behålla.

Detaljerad skötselplan
En mer detaljerad skötselplan kan vara bra att falla tillbaka på för att ha kontroll på hur era växter ska skötas. Här får man t ex veta växtens ståndortskrav, bevattning, gödsling, ev beskärning mm.

Planteringshjälp
Plantering av växter efter beställd ritning utföres.

Pris tilläggstjänster:
550kr/tim inkl moms för praktiskt arbete.
995kr/tim inkl moms för arkitektarbete.
Körersättning: 50:-/mil.


Jag samarbetar med Löddeköpinge Plantskola, vilket innbär att mina kunder har vid beställning av Lilla eller Stora paketet, 15% rabatt på hela sortimentet i 2 år framåt och erhåller ett vipkort.

Observera att mitt skissmaterial inte tar hänsyn till kablage, vattenledningar och dyl i marken, utan enbart är skissmaterial baserat på vad som syns ovan mark. Före anläggning sker bör placering av dylikt under mark kontrolleras. 
INFÖR EN KONSULTATION
  • Bestäm fokus för konsultationen
  • Vilka problem och önskemål vill du angripa?
  • Vad är viktigt för dig och din trädgård?
  • Hur vill du utnyttja din trädgård?
  • Vilken stil tycker du om?
  • Vilka växter/material tilltalar dig?

INFÖR HEMBESÖK/RITNING

  • Tomtkarta. Finns att få från din hemkommun, gärna i skala 1:100 eller 1:200.
  • Skriv ner tankar och idéer hur du vill nyttja din trädgård? t ex uteplats, odling, barnvänligt, lättskött, insynsskyddat.
  • Vilken stil tycker du om? Ta hjälp av bilder, böcker, internet.
  • Ju mer du kan förklara och förmedla dina önskemål, desto bättre lyckas vår design realisera dina trädgårdsdrömmar.

SAMARBETSPARTNERS
Anläggare: I-Mark Trädgård & Anläggning AB

Plantskola: Löddeköpinge Plantskola. 15% rabatt på hela sortimentet i två år vid beställning av en trädgårdsarkitektritning.

 

PRESENTKORT
Varför inte överrska med ett presentkort!
En ypperlig present till en vän med trädgård.

VIP-KORT
Beställ en trädgårdsarkitektritning och få ett VIP-kort på Löddeköpinge Plantskola, vilket ger 15% rabatt på hela sortimentet i två år.